Hallo, welkom bij Maison14

Over Maison14, fotografie & stijl
Zwangerschaps-, newborn-, baby, familie en portretfotografie

Maison 14 is de commerciële naam voor het fotografisch werk van Robin Van Santvoort. Ik lever maatwerk. Foto’s die van je huis een thuis maken en de tand des tijds zullen doorstaan. Foto’s die je een warm gevoel geven bij iedere blik die je ze gunt. Foto’s die je doen wegdromen naar wat ooit was en je herinneren aan de belangrijke personen of sleutelmomenten in je leven.

Mijn fotografiestijl kan je definiëren als vintage (retro), puur, uitgebalanceerd, rustgevend met hier en daar een frisse of kleurrijke toets.

Over mij
Geboren in het fantastische wijnjaar ’78, oorspronkelijk van de regio Ninove – Aalst (België), aangetrokken door het water ‘gemigreerd’ naar het wondermooie en inspirerende Scheldelandschap.  Gevestigd te Steendorp (Temse), gehuwd en vader van 2 schatten van kinderen die tevens mijn passie voor newborn- en babyfotografie hebben aangewakkerd.

Als fotograaf ben ik reeds meer dan 10 jaar actief. Vanaf het begin had ik een voorliefde voor portretfotografie die emotie kon vastleggen én/of teweegbrengen. Ik ben gestart met huwelijksfotografie en heb mij nadien verder gespecialiseerd in zwangerschaps, newborn- en babyfotografie.

Ondanks dat je in het vak tal van vrouwelijke collega’s zal tegenkomen die met newborn – en babyfotografie bezig zijn, wil ik graag een uitzondering zijn. Newborns en babies zijn absoluut niet de gemakkelijkste doelgroep om te fotograferen. Het is een niche die een gedegen vakkennis en inzicht in ‘hoe om te gaan met babies‘ vereist. Het voordeel is dat je ze alles mag vragen. Het nadeel is dat ze nooit doen wat je vraagt. Een flinke portie creativiteit en flexibiliteit is dan ook aan de orde. Engelengeduld? Het is niet van nature aangeboren, maar wel aangewezen (niet alleen voor de fotograaf, maar ook voor de ouders).

Storytelling, geen woorden maar beelden
Verder vind ik het heerlijk om families te fotograferen en losse portretten te maken.  Kleine kindjes worden immers groot en het zou zonde zijn om dit niet vast te leggen tijdens een spontane fotoshoot samen met de andere gezins- of familieleden. De focus ligt op het in beeld brengen van jouw verhaal, ‘storytelling’.

Vanwaar Maison14 (lees ‘meson quatorze’)?
Eenvoudig! Maison betekent huis (Frans), 14 is mijn huisnummer. Handig, toch?


Spreekt mijn fotografie je aan? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Laat ons samen kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik hoor graag van je.